flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

02 грудня 2011 року у Віньковецькому районному суді був проведений захід «День відкритих дверей»

06 грудня 2011, 10:20

02 грудня 2011 року у Віньковецькому районному суді Хмельницької області вперше з початку існування суду було проведено захід «День відкритих дверей». Для проведення заходу судом проінформовано громадськість шляхом поміщення відповідного оголошення на офіційній веб-сторінці суду, на дверях суду, також текст оголошення переданий до Віньковецького НВК. На даному заході були присутні прокурор Віньковецького району Сюсько І.В., начальник служби у справах дітей Віньковецької райдержадміністрації Слишинська О.В., заступник начальника Віньковецького РВ УМВС України в Хмельницькій області Камінський В.Б., оперуповноважений кримінальної міліції у справах неповнолітніх  Дурач О.В., а також учні 9-10 класів Віньковецького НВК разом із педагогом-організатором  Садлій С.В. та вчителем правознавства Назаровою Н.В. На захід був запрошений представник з редакції газети «Сільські новини» Белкот А.Т.

Захід проводився з метою забезпечення прозорості та відкритості діяльності судів, обізнаності широкої громадськості з їх роботою, забезпечення права вільного доступу громадян до інформації.

 «День відкритих дверей» розпочався з виступу в.о. голови суду   Волкової О.М., яка у доступній для дітей формі роз’яснила порядок надання та отримання  інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи тощо. Волкова О.М. вручила учням пам’ятки для відвідувачів Віньковецького районного суду.

Заступник керівника апарату суду усім охочим проводила екскурсію по всіх відділах установи. Екскурсія розпочалася з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду , порядок роботи з ними в програмі ДЗС, порядок реєстрації справ різних категорій та про шлях , який проходить позовна заява , перш ніж попасти на стіл судді. Також ознайомила із роботою секретарів судових засідань суду та помічників суддів. Архіваріус ознайомила відвідувачів із порядком передачі справ до архіву та терміном їх зберігання. І на завершення заходу на прохання учнів було проведено судовий розгляд кримінальної справи з участю прокурора, представника служби у справах дітей, а також активну участь у судовому розгляді взяли учні Віньковецького НВК. Після судового засідання  учні мали змогу отримати відповіді на питання, які їх цікавили.

Учні та вчителі були задоволені проведеним заходом та просили провести ще такий же захід для учнів з метою їх правового виховання.