flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За придбання і зберігання 3,5 кг канабісу суд обмежив на три роки волю

27 грудня 2017, 09:29

Віньковецький районний суд визнав винним жителя одного із сіл Деражнянського району в незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні наркотичних засобів, без мети збуту, в особливо великих розмірах ( ч. 3 ст. 309 КК України).

Згідно з вироком, за невстановлених слідством обставин, чоловік придбав особливо небезпечний наркотик – канабіс, який зберігав у багажнику авто. Цією машиною, де було майже 3,5 кг наркотиків, на світанку 1 вересня цього року, поїхав на поле, яке агрофірма-орендар засіяла коноплями. Встиг зрізати верхів’я кількох десятків рослин – і був затриманий поліцією.  

У судовому засіданні захист просив призначити обвинуваченому умовне покарання. Однак, зважаючи, що цей злочин відноситься до категорії тяжких, суд відмовився звільнити його від відбування покарання з випробуванням. Утім, погодився на його пом’якшення. «…враховуючи конкретні обставини вчинення злочину, наявність кількох обставин, що пом'якшують покарання, зокрема, визнання вини, щире каяття й активне сприяння розкриттю злочину, у сукупності з обставинами, що позитивно характеризують особу обвинуваченого, істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого ним злочину та дають суду підстави для застосування ст. 69 КК України з переходом до іншого, більш м'якого виду основного покарання, не зазначеного в санкції ч. 3 ст. 309 КК України, а саме призначення покарання у виді обмеження волі», – ідеться у вироку.

Нагадаємо, санкція інкримінованої обвинуваченому статті Кримінального кодексу України, передбачає покарання – від 5 до 8 років позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржений у апеляційному суді області.

Прес-служба Віньковецького районного суду Хмельницької області