flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Віньковецького районного суду взяли участь у семінарі

12 лютого 2018, 13:42

09 лютого 2018 року судді Віньковецького районного суду Волкова Оксана Миколаївна та Потапов Олександр Омелянович взяли участь у семінарі  з підвищення кваліфікації для суддів Хмельницької області, що проводився в приміщенні Апеляційного суду Хмельницької області.

До участі запрошені також адвокати, представники прокуратури, поліції та служителі Феміди сусідніх регіонів. 

Павло Луцюк, член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розповів присутнім про конкурсні процедури, в яких зараз задіяна Комісія та особливості кваліфікаційного оцінювання діючих суддів.

Про нещодавні зміни в кримінальному процесуальному законодавстві та практику їх застосування присутнім розповіла Валентина Щепоткіна, заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду. Доповідач детально зупинилась на новелах щодо складу суду, процедури проведення обшуку, строків досудового розслідування, проведення експертиз у кримінальному провадженні. Учасники обговорили й питання застосування правових позиції Верховного Суду України.
       У другій частині семінару розглянуто питання цивільного судочинства.

      Обговорено основні новації цивільного процесу та їх актуальність присутнім розповіла Галина Юровська, заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) НСШУ, суддя у відставці Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук. Доповідач детально проаналізувала такі нові інститути, як спрощене провадження, врегулювання спору за участю судді, видача обмежувального припису щодо осіб, які вчинили домашнє насильство чи насильство за ознакою статі. Галина Валентинівна не оминула увагою й інші зміни до Цивільного процесуального кодексу, щодо яких існує неоднозначне розуміння.